Bio

Biography

Birthdate: Tuesday, 5th january 1982
Gender: Male
Occupation: Database marketeer
Location: Alkmaar; Netherlands

Bands:
2003 – nu: LYNX
2002 – 2003: SOA (popschool Artiance)
2003: What about Bob
2003: No Zero
1998 – 2002: 2B

Musicals:
2005: WAR – Kosmo (October 2005)
2004: Fame – Kosmo
2004: Deadline – Oberon
2003: Muscial gala – Kosmo
2003: Smike – Oberon

Projects:
2005 – LYNX – Live at Hurms (cover-cd)
2005 – LYNX – Acoustic Sessions (demo-cd)
2005 – LYNX – It’s not that I love You (single)

Op een mooie winterdag begin januari 1982 kwam hij ter wereld. Het was 5 januari kwart voor 3 ’s middags. Het was wel erg koud, maar Wouter werd gelijk goed ingepakt. Wetenswaardigheidje: 6 januari lag er een dik pak sneeuw.

De jaren gingen toen snel voorbij, van basisschool de Kring ging Wouter naar het PCC waar hij eerst op het VWO terechtkwam, maar uiteindelijk is hij toch naar de HAVO ben gegaan. In die tijd kwam het wel eens voor dat de ouders ’s avonds niet thuis waren en dat hij zelf ongestoord op zolder kon rondsnuffelen en op zo’n avond is zijn muziekcarrière op gang gekomen. Woutertje vond de oude elektrische gitaar van zijn vader op zolder met een klein versterkertje erbij. Zelfs als 14-jarig jongetje is het nog leuk om voor de eerste keer op zo’n ding te ‘spelen’. Van zijn vader leerde hij dan ook snel de eerste paar akkoorden en al redelijk rap kon Wouter zijn eerste nummer daarop spelen… House of the rising sun!!

Uiteindelijk belande hij in 4 HAVO waar hij de drummer (Floris) van zijn eerste band leerde kennen. Op het zolderkamertje zijn ze daar met zijn tweeen wat nummers van Marco Borsato en André Hazes gaan spelen. Enkele weken later voegde daar ook een toetsenist (Martijn) hieraan toe en het trio was compleet. Met dit trio en en vele bandwisselingen hebben ze zo’n 5 jaar gespeeld in de formatie ‘2B’, wat eind 2002 uit elkaar viel.

In datzelfde jaar was Wouter toen wel bij een popschoolband gekomen genaamd ‘SOA’, (dit is niks persoonlijks verder hoor.. 😉 ), waar hij tot op heden ook nog steeds mee speelt op de gitaar. Ook kortstondige projecten horen hier nog bij zoals in het orkest meespelen op de bas bij kindermusical Oberon.

Maar om nog even terug te komen bij de Artiance, waar hij, by the way, ook 2 jaar gitaarles heeft gehad van Wim Kueter, kwam Wouter tijdens een optreden van de popschool in Heiloo Jasper tegen. Na een kort gesprek kon Wouter wel een keer op een dinsdagavond langskomen bij LYNX om te kijken of het wat was om mee te bassen en uiteraard of HIJ wat voor LYNX was. Dus heeft Wouter sinds half maart de bas op zich genomen bij LYNX!!
Wegens het succes wat de band boekte heeft Wouter besloten om vanaf
september 2003 zijn gitaarles te vervangen door Basgitaarles. Daar heeft hij schooljaar 2003 / 2004 les gehad van Fred Snel.

Advertenties